Se kontrol rapport her
Udskriv
Sitemap
Velkommen til Midtjysk Vildtfarm - gå til forside
DK
UK
DK
Uk
Print

2005

08.09.05

Vi har igen fyldt fryseren med grydeklare agerhøns til 35,00 pr. stk.

 

08.09.05

Vores Elev Kjeld er snart færdig med sin første praktikperiode, derfor kommer vi snart til at mangle nogle gode flittige hænder i stedet for ham.

 

Er du landbrugs elev eller dyrepasser elev og ikke bange for at tage fat så send os lidt om dig selv og hvorfor vi skal vælge dig som vores nye elev.
 

08.09.05

Nu nærmer efteråret sig og vi skriver allerede september. Vejret viser sig endnu fra sin milde side med dejlig solskin.

 

Som I nok har bemærket har vi endnu engang haft problemer med det tekniske for at up-loade vores hjemmeside og har været nede et godt stykke tid.

 

Nu er i imidlertid tilbage med hjælp fra IT og Telehuset i Kjellerup.

 

Der er sket rigtig meget siden sidst. I Januar måned overtog vi selv al eksporten af æg og fugle. Derfor startede vi et nyt firma

DUELUND APS.

 

Dette firma skal fremover varetage eksporten af vores æg og fugle fra os selv og vores leverandører. Midtjysk Vildtfarm vil fortsat stå for produktion og salg til alle vore danske kunder.

Det har været rigtig spændende og vi har haft mange nye udfordringer. Men vi synes selv det er gået rigtig godt. Indtil nu har vi solgt det vi kunne, dog har vi den senere tid mærket en afmatning på det Italienske marked.

 

Det lader til at Italienerne selv og især vores største konkurrent Franskmændene har haft et godt år på grund af den tørre vejr. Så det er lykkedes dem at lave flere fugle end de plejer.

 

Vi håber, at vi trods alt ender med at få det hele udsolgt.

 

Man kan læse mere om Duelund APS på Hjemmesiden www.duelund.nu

 

Vi har samtidig lejet en farm mere til opdræt af fugle.

 

Opdrættet af agerhøns og fasaner er gået godt i år. Vi har været forskånet for de helt store problemer.

 

Vi er jo som noget nyt begyndt at vaccinere mod Newcastle Disease. Det er gået rigtig nemt og kunderne har været tilfredse.

 

Nu ser det imidlertid ud til at Fødevarestyrelsen vil til at lave reglerne om endnu en gang, og dette er bestemt ikke til vores fordel, men vil næsten gøre det umuligt at opdrætte vildtfugle.

 

Det vil vi selvfølgelig gøre hvad vi kan for at ændre, men det er et tungt system.

 

 

Vi har haft et rigtig godt år på minkfarmen i år. Det er gået godt med hvalpene og de ser ud til at blive fine.

 

Priserne har også været de bedste i mange år. Der er stor efterspørgsel på markedet og vi kan i Danmark stadig lave de bedste skind.

 

Høsten er vel overstået. Vi har haft god tid til at få det gjort, da vejret var med os. Vi har desværre ikke helt fået det udbytte, vi plejer at kunne opnå. Det må vi så arbejde på at forbedre. Vi er som mange andre på udkig efter mere jord. Hvis vi skal bibeholde vores produktion af mink og agerhøns skal vi have væsentlig mere jord i fremtiden, p.g.a. de hele tiden skrappere regler om harmonikrav. Det er vanvittigt at jordpriserne er så høje at det skal koste penge at drive og dyrke et stykke jord. Men med prisen på jord kontra kornpriser, kan det ikke lade sig gøre at tjene bare lidt på ens arbejde.


Det må imidlertid indregnes som en produktions omkostning på henholdsvis minkfarmen og på vildtopdrættet.

 

John har også været på udkig efter en ny traktor og såsæt. Vi plejer jo at leje/låne/bytte hos en nabo, vi har haft et godt samarbejde med. Det har ellers fungeret godt med, at vi har kunnet hjælpe hinanden. Vi har lagt traktor og plov til da de købte større såsæt. Da denne havde mere kapacitet end deres egen plov kunne klare. Derefter har vi også kunnet låne deres såsæt, så vi har undgået at skulle investere i det.

 

Vi er fælles om en stor kornvogn og hjælpes ad med at køre korn fra, når der høstes. Og kan derved udnytte maskineri og mandskab bedst muligt.

 

De har imidlertid været i samme situation som os og har købt mere jord op til deres griseproduktion. Derfor kan de ikke længere undvære maskiner. Og hvis vi selv finder mere jord kan vi heller ikke altid vente til de bliver ledige.

 

John havde derfor en stråmand på maskinauktion, for at byde på en traktor med såsæt. Det endte med at de fik købt en gyllevogn. Derfor overvejer vi nu om de får lov til at tage på auktion igen. Nu håber vi at vi stadig har lidt sensommer til gode. så vi kan få pløjet og forhåbentlig snart sået igen.

 

20.01.05

Nu er tiden igen kommet hvor vi er ved at forberede den nye sæson.

 

Vi er så småt begyndt at parre agerhønsene ud to og to, men vi holder øje med vejret, hvis det bliver for koldt, er vi nød til at vente. Vi skal også snart have taget blodprøver af vores avlsfugle.

Vi er godt med på farmen, men stormen var lidt hård ved nogle af vores voliere. Ellers slap vi nogenlunde billigt. Ved minkene er det vigtigste arbejde lige nu fodringen. Vi ved af erfaring at det er meget vigtigt at de har den rette huld (vægt) i vinterperioden. Dette har enorm betydning for deres lyst og evne til at parre sig.
 
Vi er lige færdige med at tage blodprøver af minkene. Ellers er det også rengøring og klargøring før den nye sæson, vi har travlt med her.
 
Vi kom utrolig nemt igennem pelsningen i år. Selvom vi skulle igennem knap 30.000 dyr, gik det bare derudaf. Vores folk fandt hurtigt en god rytme og lavede et meget godt stykke arbejde, uden ret mange fejl.