Se kontrol rapport her
Udskriv
Sitemap
Velkommen til Midtjysk Vildtfarm - gå til forside
DK
UK
DK
Uk
Print

Om Midtjysk Vildtfarm

Midtjysk Vildtfarm er et familieforetagende, som ejes og drives af Marlene og John Papsø.

 

Vores familie

John er født og opvokset på en gård i Kjellerup med opdræt af agerhøns. Han blev uddannet lastvognsmekaniker i 1988.
Marlene er vokset op i Århus, hvor hun blev uddannet som kontorassistent i 1989. I 1990 flyttede vi ind på Duelundvej 7 i Kjellerup. Vi fik vores søn Mathias i 1998 og vores datter Cecilie i 2000. På gården bor i øvrigt vores hund Chilli og et par heste.
 
.
 

Vi er begge meget aktive i det organisatoriske arbejde. Marlene i Brancheorganisationen for erhvervsmæssig produktion og salg af vildtfugle, og John er formand for Midtjyllands Pelsdyravlerforening og dermed medlem af Dansk Pelsdyravlerforenings hovedbestyrelse, hvor han er næstformand. Derudover er han en af Dansk Pelsdyravlerforenings to medlemmer i EFBA, som er den Europæiske pelsdyravlerforening. Og så er han formand for Dansk Pelsdyravlerforenings udvalg for forsøg og rådgivning.
 
 

 

Gården

Da vi købte gården i 1990 bestod den af et gammelt stuehus og stald ud i et, samt en lidt større kostald og en lade. Gården havde ikke noget navn, så vi kaldte den Midtjysk Vildtfarm. Gården er i øvrigt en udstykning fra Aunsbjerg Gods, der ligger lige i nærheden. Da vi havde boet her i 4 år rev vi stuehuset ned og byggede et nyt på samme sted.
 
Gården var oprindeligt indrettet lidt til agerhøns. Vi startede med en årlig produktion på 10.000 kyllinger og havde på det tidspunkt, begge to, fast arbejde ved siden af. Vi var 19 og 23 år og havde masser af energi og gå på mod.
 
John havde desuden erfaring med mink hjemmefra, idet hans far startede med minkproduktion i 1983. John blev med det samme fascineret af arbejdet med mink og var lige fra staten med i hele oplæringsprocessen.
 

I 1987 købte vi sammen de første 10 avlstæver, som vi havde gående i pension hos Johns far.

I 1995 da bestanden efterhånden var vokset til 250 tæver, startede vi vores egen minkfarm.

I dag har vi 3000 par æglæggende agerhøns som producerer ca. 200.000 æg. Vi opdrætter ca. 65.000 agerhønekyllinger, primært grå (Perdix Perdix) lidt rødhøns og ca. 15.000 fasaner.

 

Gennem vores eksportfirma DUELUND APS, sælger vi en del æg til fortrinsvis England, Tyskland, Italien og Belgien. Agerhønsene sælges hovedsageligt til Norditalien og Østrig, mens fasanerne er til hjemmemarkedet.

 

På minkfarmen har vi i dag 4000 minktæver. De producerer i alt ca. 20.000 skind. Vi har selv pelseri, hvor vi pelser for os selv samt for 3-4 mindre farme. Derfor skal vi i alt pelse ca. 30.000 mink.
 
Vi er fælles om driften på farmen, og synes at der er mange fordele med at kombinere karrieren og familielivet.
Vi har ud over os selv, 4 dygtige danske medarbejdere, 2 dygtige udenlandske samt en dansk landbrugselev og 2 udenlandske landbrugspraktikanter ansat på farmen. 
 
Vi synes det er vældig spændende og udfordrende at være så forskellig en gruppe af mennesker sammen om det samme mål. Vi synes det giver et spændende input i hverdagen, også at have udenlandske medarbejdere sammen med vores mange årige danske selvom sproget nogle gange kan være temmelig udfordrende.
 
Vi har altid prioteret kvalitet, reproduktion og dyrevelfærd højest. Uanset om det var mink eller vildtfugle.
 
Der er vigtigt for os, at vi opdrætter nogle dyr af den bedste kvalitet, hvilket også er ensbetydende med velbefindende dyr. Dyrevelfærd er vigtigt, både for os personligt, når vi går rundt på farmen, skal vi kunne nyde at se vores dyr trives, og for opfattelsen og dermed accepten af vores erhverv i samfundet.