5 agerhøns
2-3 friske løvstikkeblade eller ½ tsk. tørrede
30 g. smør
salt
peber
Fyld:
250 g. grønne druer
et par små, friske løvstikkeblade eller ½ tsk. tørrede
50 g. smør
Sauce:
1 dl. piskefløde
3 dl. (evt. hønse) bouillion
-
Gør agerhønsene i stand.
-
Gnid fuglene ind- og udvendig med salt, peber og løvstikke, hvis der bruges tørret. Friske blade skal først i gryden, efter at fuglene er brunet.
-
Skær druerne igennem og fjern stenene. Rør smør og løvstikke sammen. Friske blade skal hakkes først. Fordel druerne og kryddersmørret i agerhønsene. Luk med kødnåle eller ufarvet bomuldsgarn.
-
Smelt smørret i en stegegryde og brun fuglene på alle sider. og hæld ca. 2 dl. boullion ved. Lad agerhønsene mørne under låg ved svag varme i ca. 2½ time. Låret skal løsne let.
-
Tag de færdige fugle op og hold dem varme under alufolie. Kog gryden af med resten af boullionen, pisk fløden i og smag til med salt og peber. Lad saucen koge lidt ind for god varme uden låg, få minutter er nok.
-
Halvér evt. fuglene og server dem på et varmt fad med lidt af saucen over. Læg fyldet ved.
-
Server evt. med persille-smørvendte kartofler. |