Se kontrol rapport her
Udskriv
Sitemap
Velkommen til Midtjysk Vildtfarm - gå til forside
DK
UK
DK
Uk
Print

Agerhøne med druefyld

5 agerhøns

2-3 friske løvstikkeblade eller ½ tsk. tørrede

30 g. smør

salt

peber
 

Fyld:

250 g. grønne druer

et par små, friske løvstikkeblade eller ½ tsk. tørrede

50 g. smør
 

Sauce:

1 dl. piskefløde

3 dl. (evt. hønse) bouillion
 
  1. Gør agerhønsene i stand.

  2. Gnid fuglene ind- og udvendig med salt, peber og løvstikke, hvis der bruges tørret. Friske blade skal først i gryden, efter at fuglene er brunet.

  3. Skær druerne igennem og fjern stenene. Rør smør og løvstikke sammen. Friske blade skal hakkes først. Fordel druerne og kryddersmørret i agerhønsene. Luk med kødnåle eller ufarvet bomuldsgarn.

  4. Smelt smørret i en stegegryde og brun fuglene på alle sider. og hæld ca. 2 dl. boullion ved. Lad agerhønsene mørne under låg ved svag varme i ca. 2½ time. Låret skal løsne let.

  5. Tag de færdige fugle op og hold dem varme under alufolie. Kog gryden af med resten af boullionen, pisk fløden i og smag til med salt og peber. Lad saucen koge lidt ind for god varme uden låg, få minutter er nok.

  6. Halvér evt. fuglene og server dem på et varmt fad med lidt af saucen over. Læg fyldet ved.

  7. Server evt. med persille-smørvendte kartofler.