Derefter brunes de i en gryde (helst en jerngryde), og der tilsættes fløde, lidt mælk og evt. ribssaft, som de steger i ca. 1½ time. Sovsen laves ved tilsætning af fløde/mælk (så mængden passer), jævning, kulør og evt. mere ribssaft/gelé. Salt tilsættes efter smag Agerhønsene lægge tilbage i sovsen og simrer videre 1—1½ time. (hellere lidt længere, hvis du er i tvivl om de er nok.) Serveres med tyttebærsyltetøj, waldorfsalat, og/eller broccolisalat, kartofler og evt. halve stegte æbler.
Pyntes evt. med bacon.
Agerhønsene kan også laves i bradepande i ovnen. Fremgangsmåden er den samme. Husk blot på hele tiden at holde dem fugtige. Når de brunes kan man lægge margarine skiver over fuglene, og under stegningen bør de tildækkes med stanniol. De kan sagtens laves om morgenen og blot varmes ½ time, før de skal serveres.
GOD FORNØJELSE! |